top of page
תמונת הסופר/תGuy Elazari

מופלטה במילוי מעורב ירושלמי של דגים


 

טעימה קטנה מהאירוח של השף היושב ואישתו המארחים בביתם אשר בישוב המדהים קלע-אלון השוכן בצפון רמת הגולן לארוחת שף מיוחדת בת 10 מנות, ומנת המופלטה במילוי מעורב ירושלמי של דגים וטחינה רעננה היא אחת מהמנות המוגשות בארוחה.


מצרכים :

מופלטות :

0.5 ק"ג קמח

25 גר' שמרים טריים

300 מ"ל מים פושרים

30 מ"ל שמן

קורט מלח

שמן נוסף לשימון

מעורב ירושלמי של דגים

300 גר' פילה אנטיאס ללא עור חתוך לרצועות ניתן להחליף לדניס אם לא משיגים אנטיאס .

300 גר' פילה סלומון ללא עור (עדיף את הבטן של הסלומון) חתוך לרצועות .

500 גר' בצל חתוך לרצועות .

2 שיני שום קצוצות .

תבלינים :

חצי כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית פפריקה חריפה

חצי כפית כמון טחון

מעט כורכום

מלח אטלנטי

3 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

כוסברה קצוצה גס

טחינה :

חצי כוס טחינה גולמית (אני אוהב את טחינת ירושלים)

מיץ מלימון אחד

2 שיני שום כתושות

רבע-חצי כוס מים קרים (מהמקרר)

פלפל שחור ומלח לפי הטעם .

אופן הכנה

מופלטות

שמים את הקמח בקערה ויוצרים גומה באמצע מכניסים לתוכה את המים והשמרים מומסים את השמן וקורט מלח.

לשים לבצק רך וגמיש .

משמנים משטח שיש ומחלקים את הבצק ל 10-15 עיגולים קטנים ומניחים על המשטח המשומן מכוסה במגבת להתפחה של 30 דק' .

מחממים טוב מחבת עם תחתית עבה .

ומתחלים לרדד משמנים את הידיים ואת משטח הרידוד ומרדדים לעגול ודק .

טיגון המופלטות יעשה רק בצד אחד בלבד הופכים ומניחים עליו עלה נוסף הופכים ומניחים עלה נוסף כל חמש שש מופלטות מעבירים לצלחת ומכסים במגבת .

מעורב דגים :

ממליחים את הדגים ,מחממים מחבת רחבה או פלנצ'ה מוסיפים את השמן זית הבצל והשום לאחר שהבצל נהייה שקוף מוסיפים את התבלינים ולאחר כ2 דקות מוסיפים את הדגים מערבבים לא הרבה כדי שהדגים לא התפרקו לאחר כ10 דק המעורב שלנו כמעט מוכן מוסיפים את מיץ הלימון אחרי כדקה סוגרים את האש מוסיפים כוסברה טרייה קצוצה טועמים ואם צריך מוסיפים מלח .

טחינה :

מערבבים הכל יחד את המים מוסיפים בהדרגה עד לקבלת המרקם שאוהבים ...

הרכבת המנה

מורחים על מופלטה טחינה במרכז שמים מעורב דגים מגלגלים ניתן לחתוך לחצאים או להגיש שלם בליווי של טחינה .

בתאבון...


164 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

コメント


bottom of page